7 aprilie 2019

Sticla Termopan

Ce este sticla termopan si cum alegi sticla potrivita

Cuprins:

1.Ce este sticla termopan
2.Ce proprietati are
3.Tipuri de sticla termopan
4.Cum iti dai seama ca ai achizitionat sticla potrivita
5.Cat costa o fereastra termopan

Unul din lucrurile la care te gandesti cand vrei sa renovezi locuinta sau iti construiesti o locuinta noua, sunt ferestrele.

Dincolo de faptul ca ferestrele actioneaza ca o bariera intre mediul interior si exterior, au un rol foarte important in izolarea fonica si energetica a fiecarei incaperi.

In pus, sunt o sursa importanta de lumina naturala, lasand razele soarelui sa patrunda in interior.

In functie de calitatea si tipul ferestrei pe care o vei alege, te poti bucura de o economie substantiala atat la energia termica cat si la energia electrica.

Dar hai sa ne uitam putin la geamurile termopan.

Majoritatea celor care doresc o fereastra noua pentru locuinta lor se gandesc la “termopane” sau, mai corect, o fereastra cu tamplarie pvc si geam termopan.
Practic, aceasta denumire extrem de populara este data de sticla termopan care intra in compunerea ferestrei.

Stiai asta?

Despre tamplaria pvc am mai discutat, asa ca astazi ne-am propus sa povestim putin despre sticla termopan.

Am constatat de multe ori, in consilierea pe care o oferim clientilor nostri, ca se cunosc foarte putine lucruri despre modul in care sticla influenteaza calitatea ferestrei alese, asa ca ne dorim sa oferim cat mai multe informatii, accesibile tuturor cel interesati.

Ce este sticla termopan

Sticla termopan este de fapt denumirea pe care o poarta ansamblul format din doua sau mai multe foi de geam, separate intre ele prin baghete de aluminiu sau pvc, in interiorul carora sunt introduse granule de silicagel.

Stii acele pliculete mici pe care le gasesti frecvent in cutiile de incaltaminte?

Acelea au in interior granule de silicagel, iar rolul lor este intocmai ca cel al granulelor din geamul termopan – de a absorbi umiditatea dintre foile de geam.

Pun pariu ca nu te gandeai la asta, nu-i asa?

Mai departe as putea sa iti spun ca sticla termopan este lipita de aceste baghete cu banda butil, apoi cu teokol, apoi spatiul dintre geamuri este umplut cu gaz argon sau krypton si bla, bla, bla.

Dar n-am s-o fac. Sunt chestii tehnice care te intereseaza aproape deloc, nu-i asa?

Dar stii de ce nu exista vid intre geamurile termopan – desi multi sunt tentati sa creada ca intre geamuri este spatiu vidat?

Pentru ca ar face implozie din cauza presiunii externe.

Ce proprietati are

Cel mai probabil, ceea ce te intereseaza de fapt, este sa afli ca toate aceste proceduri de sigilare si umplere cu gaze contribuie la o foarte buna izolare termica si fonica pe care ti-o ofera ferestrele.

Si toate astea, pentru ca tu sa nu mai auzi zgomotul strazii, sa nu pierzi caldura iarna si sa economisesti bani platind tot mai putin la curent si energie termica.

Tipuri de sticla termopan

Desi stiu ca pentru tine este doar sticla, sa stii ca si sticla termopan poate fi de mai multe feluri.

Alege-o asadar pe cea care se potriveste cel mai bine stilului si nevoilor tale, ca sa te bucuri pe deplin de confort si siguranta.

In plus, poti opta pentru geamuri termopan cu doua randuri de sticla sau tripan, cu trei randuri de sticla – cele mai eficiente din punct de vedere al izolatiei termice si fonice.

Poti alege intre:

  • Sticla Low-e. Este geamul termopan obisnuit, cu sticla transparenta si un strat metalic pe una dintre fetele interioare, de obicei fata 2 sau 3. Principala sa proprietate este de a dirija inspre interior caldura, astfel incat se evita pierderile termice. Se recomanda instalarea ei doar la interior.
  • Sticla 4 anotimpuri. Un tip de sticla cu proprietati similare celei Low-e, care ofera in plus o protectie solara ridicata. Principalul avantaj il reprezinta eliminarea efectului de sera care se creeaza in locuinte, din cauza luminii solare directe – de aici rezulta costuri mai scazute la energie electrica, pentru ca vei folosi mai putin aerul conditionat. Acest tip de sticla se recomanda numai la exterior.
  • Sticla Clara. Atunci cand nu conteaza foarte mult protectia solara sporita si nici protectia termica, sticla termopan clara este solutia optima, din punct de vedere al raportului calitate-pret.
  • Sticla laminata. Fata de sticla clara, sticla laminata este acoperita cu un strat de butiral de polivinil, astfel ca daca sticla se sparge, cioburile raman prinse pe folie, evitandu-se riscul de accidentare.
  • Geamul securizat. Un tip de geam cu rezistenta foarte mare la socuri mecanice, obtinut prin incalzirea geamului la temperatura foarte ridicata (~600 grade C) si racire accelerata controlata. In functie de viteza de racire obtinem o tratare termica sau calire (de 5 ori mai rezistenta decat cea tratata termic).
  • Sticla ornamentala. Baza acestui tip de geam este sticla clara, care poate fi prelucrata pentru a obtine un tip de geam armat (prin incorporarea unui strat de plasa metalica) sau geamuri sablate, care au, pe langa efectul ornamental, si un grad sporit de opacitate

Cum iti dai seama ca ai achizitionat sticla potrivita

O alta intrebare pe care o primim adesea este aceasta.

Cum stii ca ai cumparat sau ai primit sticla potrivita.

Ei bine, un specialist are atat cunostintele cat si instrumentele necesare de masura si verificare, pentru a identifica tipul de geam montat pe tamplaria termopan.

Tot ce pot sa iti ofer, sunt cateva tips& tricks care sa te ajute.

In cazul geamurilor Low-e sau 4 Anotimpuri, pe muchia geamului tratat cu strat metalic ar trebui sa poti vedea pe margine o reflexie rosiatica-albastruie.

In plus, geamul 4 anotimpuri ar trebui sa aiba un aspect tip oglinda privit din exterior.

In ceea ce priveste garantia, geamurile termopan au o garantie intre 3 si 5 ani, pentru etanseitatea dintre geamuri, respectiv impotriva condensului intre foile de geam.

In realitate, ca sa fii sigur ca nu ai probleme, este important sa apelezi la o echipa de profesionisti, care sa caleze geamurile asa cum trebuie si sa te bucuri de toate proprietatile lor pentru foarte mult timp.

Cat costa o fereastra termopan

Desi adesea suntem intrebati la Tesal despre pretul geamurilor termopan, pentru ca fiecare lucrare este unica si personalizata, este dificil sa oferim un pret general.

Mai mult, ar fi lipsa de profesionalism sa cream asteptari nerealiste.

Stii ce poti face, in schimb?

Contacteaza-ne, iar unul dintre consilierii Tesal iti va face o oferta personalizata si te va ajuta sa iei cea mai buna decizie, atat in privinta tamplariei cat si a sticlei termopan pentru ferestrele tale.

Stiati ca spatiile dotate cu aer conditionat au aceleasi cheltuieli cu energia electrica pentru racire pe timpul verii ca cele de pe timpul iernii?

Acest lucru se datoreaza ferestrelor care permit razelor de soare sa intre in cladire, de aceea, nu este suficient un geam termoizolant cu pelicula de joasa emisivitate.

Geamurile comercializate de Romeco Partner Profesional beneficiaza si de pelicula Low E 1.0, ele sunt superioare celor cu pelicula Low E standard 1.1 si de pelicula solara.

Va recomandam, din aceasta gama,urmatoarele tipuri de geamuri termoizolante Saint Gobain Glass:

Planitherm 4 Season 4 mm

Coeficient transfer termic U.g. : 1.0
Transmisie luminoasa T.L. : 65%
Factor Solar S.F. : 0.42
Selectivitate: 1.55

24 mm –  Float Clar 4 mm/16 Argon

Puncte forte: 
√raport excelent performanta/ pret
√ are cea mai buna transmisie luminoasa din gama sa

Planitherm Bronze 4 mm

Coeficient transfer termic U.g. : 1.0
Transmisie luminoasa T.L. : 42%
Factor Solar S.F: 0.27
Selectivitate: 1.56

24 mm –  Float Clar 4 mm/16 Argon

   Puncte forte:
√ cel mai scazut factor solar din gama
√ ideal pentru ferestrele in care soarele bate cea mai mare parte din zi

Planitherm 4 Season Evolution 4 mm

Coeficient transfer termic U.g. : 1.0
Transmisie luminoasa T.L. : 60%
Factor Solar S.F. : 0.38
Selectivitate: 1.58

24 mm – Float Clar 4 mm/16 Argon

 Puncte forte:
√ cel mai performant geam din gama
√ cea mai buna selectivitate din gama

WARM EDGE

Distantierul TGI-SPACER este compus din inox combinat cu polipropilena de plastic, el asigura o  conductivitate termica foarte redusa.

Printre avantajele folosirii distantierului TGI-SPACER se numara:

  • Mai putin condens pe marginile ferestrei in camerele cu umiditate crescuta
  • Mai mult confort langa fereastra datorita circulatiei reduse a aerului
  • Izolare mai buna a ferestrei
  • Temperatura mai ridicata la nivelul geamului din interior
  • Viata mai lunga a ferestrei

GEAM ORNAMENT

Daca doriti design pe sticla nu ezitati sa ne contactati:

Armoni (Labirint) Alb, Armoni (Labirint) Bronze, Hasir (Caramizi) Alb, Hasir (Caramizi) Bronze, Crossfield (Lupa), Delta 2 Alb, Frunza Maslin Alb, Frunza Maslin Bronze, Krizet, Linii (Labirint) Alb, Kilim (Linii), Nisip Bronze, Punto, Scoarta Copac Alb, Scoarta Copac Bronze, Screen, Spic Grau Alb

Sprosse

Sprosse se monteaza in interiorul geamului termoizolant, el are rol decorativ. Fie ca alegeti varianta simpla de sprosse cu imbinari prin cruce sau varianta putin mai scumpa prin imbinari prin freze, Romeco Partner Profesional va sta la dispozitie.