17 noiembrie 2019

Rulouri Exterioare Aluminiu

Rulouri Aluminiu

Poti vedea toate tipurile disponibile pe aceasta pagina.

Rulouri Aplicate

SK & SKP rulouri cu montare frontală

Sistemele tip rulou montate frontal sunt destinate utilizării în clădirile deja existente. Foaia are două straturi de vopsea PU/PA. Sistemul SKP este un sistem conceput în principal pentru instalarea într-o nișă.

Rulouri Aplicabile Tencuibile

SP & SP-E rulouri cu montare încorporată

Jaluzelele tip rulor SP și SP-E sunt destinate în principal utilizării în clădiri noi, dar și în cele deja existente după efectuarea modificărilor necesare la partea de sus a pervazului. Ele integrează fațada clădirii și fac parte integrantă din acesta.

Rulouri Suprapuse Tencuibile

rulouri cu montare de sus

Sistemul de rulouri suprapuse tencuibile reprezintă o soluţie foarte avansată tehnologic, care a fost concepută pentru îmbunătăţirea bilanțului energetic al clădirii.

Rulouri Suprapuse

Kopia: SKT OPOTERM rulouri cu montare de sus

Fabricate din foi de tablă de înaltă calitate, acoperite cu doua straturi de vopsea PU/PA, profilele sunt caracterizate prin rezistență mare la abraziune și intemperii.Izolația internă a carcasei crește semnificativ gradul de izolare termică.

Sisteme de Actionare

SK & SKP rulouri cu montare frontală

Oferta TESAL include o gamă largă de accesorii necesare pentru producția de rulouri și porți pentru garaje. TESAL vă oferă soluțiile flexibile și ușor de folosit.

Rulourile exterioare – necesitate sau doar pentru design

Afla cum te ajuta rulourile exterioare si cum poti alege cele mai bune rulouri pentru casa ta

Cuprins:

1.Beneficiile rulourilor exterioare
2.Durata de viata a rulourilor exterioare
3.Tipuri de rulouri exterioare
4.Sisteme de inchidere
5.Modalitate de instalare
6.Cat costa rulourile exterioare

Designul casei in care locuiesti nu mai este de foarte mult timp un lux. Fiecare isi doreste sa isi creeze un mediu ambiant confortabil si sigur, care sa ii creeze o stare de liniste si relaxare, dar sa fie si placut din punct de vedere vizual.

Pe langa atentia pe care o acordam amenajarii interioare, alegerii fiecarui obiect sau piesa de mobilier care sa ne reprezinte si sa se completeze intr-un tot unitar cu restul casei, este necesar sa acordam o foarte mare importanta si usilor si ferestrelor locuintei.

Ferestrele si usile reprezinta, practic, contactul fiecarei case cu lumea exterioara, dar fac parte si din proiectul de design al casei si trebuie integrate armonios in peisaj.

In cazul ferestrelor, de exemplu, pe langa alegerea variantei optime de tamplarie, care sa fie placuta vizual, este important ca aceasta sa indeplineasca foarte bine si rolul de izolator termic si fonic, dar sa ofere si un grad sporit de securitate si protectie antiefractie.

Pe langa proprietatile intrinseci ale ferestrei, pentru a spori aceste aspecte extrem de importante, putem veni in completarea lor cu rulouri exterioare, care ofera un plus de protectie si ajuta, in acelasi timp, la o mai buna izolare a locuintei.

Beneficiile rulourilor exterioare

1. Confort termic ridicat

Confortul termic sporit in locuinta poate fi obtinut foarte simplu prin alegerea tamplariei cu geam termopan potrivita necesitatilor fiecaruia. Tamplaria PVC sau de aluminiu, daca este aleasa corect si este de foarte buna calitate, asigura o excelenta etanseizare a ferestrelor, tinand la distanta frigul sau zgomotele exterioare.

Pentru a amplifica aceste calitati ale tamplariei cu geam termopan, dar si pentru a obtine mai multa discretie si intimitate in propria locuinta, se poate opta pentru montarea rulourilor exterioare, disponibile la Tesal in mai multe variante, care vor contribui la reducerea pierderilor energetice, ajutand astfel la scaderea costurilor aferente incalzirii locuintei, spre exemplu.

Pe de alta parte, in timpul verii te vei bucura de mai multa racoare in interiorul casei, rulourile avand rolul de a tine la distanta razele soarelui. Posibil sa nici nu mai ai nevoie de folosirea aerului conditionat atat de des, odata ce se creeaza o ambianta si o temperatura confortabila in interior.

2. Izolare fonica

Cu siguranta iti doresti ca acasa sa te simti relaxat, fara sa auzi forfota si zgomotele din exterior. Intr-o epoca in care aglomeratia devine aproape sufocanta, ne dorim ca, cel putin acasa, sa fim relaxati si sa ne putem elibera mintea de stresul provocat de zumzetul cotidian.

Alegerea unor ferestre Salamander, de la Tesal, cu un coeficient sporit de protectie acustica vor face diferenta intre o atmosfera linistita si relaxata si una zgomotoasa.

Rulourile exterioare contribuie si ele la o si mai buna izolare fonica, actionand ca o bariera suplimentara intre fereste si exteriorul casei tale.

Indiferent ca locuiesti la casa sau la apartament, rulourile exterioare pot fi alegerea perfecta datorita gradului ridicat de adaptabilitate la tipurile de tamplarie.

3. Discretie, intimitate si extra securitate

Acasa este locul in care iti doresti sa te simti cel mai mult in largul tau, fara sa fii nevoit sa te feresti de priviri indiscrete ale trecatorilor sau ale vecinilor din blocurile alaturate.

O tinuta lejera, o carte buna sau un moment de relaxare ar trebui sa iti fie rezervate numai tie si celor dragi, departe de privirile curioase.

Desigur, poti rezolva acest aspect cu ajutorul unor rulouri montate pe interiorul geamurilor sau a unor draperii, insa vei pierde foarte mult din luminozitatea camerei si nici nu te bucuri de beneficiile suplimentare ale unor rulouri exterioare.

Odata montate la fereastra locuintei, rulourile exterioare iti vor deveni cel mai bun aliat, oferindu-ti toata discretia si intimitatea de care ai nevoie acasa. Vei putea tine la distanta atat curiosii, cat si razele puternice ale soarelui, fara a obtura complet lumina, permitandu-ti sa te bucuri de aerul proaspat al unei dimineti insorite de vara.

De asemenea, rulourile exterioare vor contribui activ si la tinerea la distanta a intrusilor.

Rulourile exterioare pot actiona ca un scut suplimentar de protectie impotriva spargatorilor de locuinte, facandu-le foarte grea misiunea sau descurajandu-i din start, datorita sistemelor moderne de protectie antiefractie, cu care sunt prevazute atat ferestrele cu geam termopan cat si rulourile exterioare.

Si cum tot in categoria intrusilor nedoriti in locuinta se incadreaza si tantarii sau alte vietati, plasele de insecte care se pot monta pe rulourile exterioara contribuie la tinerea acestora la distanta intr-un mod eficient.

4. Design placut si adaptabilitate

Designul rulourilor exterioare este unul placut, modern, gandit in detaliu pentru a completa perfect tamplaria cu geam termopan.

In functie de proiectul pe care doresti sa il realizezi, fie ca este vorba despre o locuinta noua sau renovarea unei locuinte deja construite, cele trei tipuri de rulouri exterioare se potrivesc in orice situatie.

Pentru o locuinta nou construita, sunt recomandate rulourile incastrate sau rulourile suprapuse, care se monteaza de la inceput, odata cu tamplaria, oferind un aspect modern si un design minimalist.

Rulourile aplicate sunt optiunea potrivita pentru locuintele care sunt deja construite si se doreste sporirea gradului de confort.

In plus, rulourile sunt disponibile intr-o mare varietate cromatica, pentru a completa armonios designul si estetica locuintei.

Durata de viata a rulourilor exterioare

Mentionat mai sus ca rulourile exterioare sunt disponibile in trei variante de montare, in functie de tipul lucrarii pe care urmeaza sa o efectuezi. Fie vor fi montate pe o tamplarie noua, fie doar completeaza tamplaria deja existenta.

Un alt aspect care trebuie luat in considerare este rezistenta in timp a rulourior exterioare. Cu siguranta ele reprezinta o investitie in propriul tau confort, pe care ti-o doresti a fi de lunga durata.

Astfel, vei putea alege dintre doua categorii de rulouri exterioare, in functie de proiect si buget:
– Din PVC
– Din aluminiu.

Daca bugetul alocat este redus, dar iti doresti sa te bucuri de functionalitatea unor rulouri exterioare, atunci poti opta pentru rulourile din PVC. De regula, acestea au lamelele din PVC si marginea terminala din metal. Durata de viata estimata pentru acestea este situata undeva la 5 – 10 ani, in functie de mai multi factori variabili.

In schimb, rulourile din aluminiu sunt foarte versatile, disponibile intr-o mare varietate de culori si marimi si cu un grad mult mai mare de rezistenta, estimata la 15 – 20 de ani.

Pe langa rezistenta mult mai mare, fiind confectionate din aluminiu, au si o mai buna rezistenta la impact dar si la oxidare.

Tipuri de rulouri exterioare

Rulouri exterioare aplicate

Rulourile exterioare aplicate sunt potrivite unei locuinte construite anterior, pentru care se doreste o imbunatatire a aspectului, o modernizare si suplimentare a izolarii termice si fonice.

De altfel sunt si cele mai frecvent montate tipuri de rulouri, majoritatea persoanelor optand pentru montarea rulourilor ulterior alegerii tamplariei.

Lamelele rulourilor exterioare aplicate sunt realizate din aluminiu si sunt umplute cu spuma poliuretanica, iar caseta exterioara a ruloului poate fi atat ovala, cat si tesita la un unghi de 45 grade.

Pentru o utilizare cat mai facila a acestora, se poate opta pentru actionare electrica – cu telecomanda, sau manuala, prin snur, panglica sau manivela.

Rulouri exterioare suprapuse

Rulourile exterioare suprapuse au avantajul ca se monteaza concomitent cu montarea tamplariei, iar caseta ruloului este montata in interior. De asemenea, caseta exterioara poate fi vizibila sau inglobata in sistem, iar controlul se poate face atat electric, cat si manual.

Rulouri tip usa de garaj

Pentru amenajarea garajului in acelasi ton cu imobilul si pentru pastrarea unei linii de design unitare, se poate opta pentru un rulou exterior pentru usa garajului.

Este o varianta rezistenta, care asigura o buna izolatie si protectie pentru garajul tau. Si in cazul acestui tip de rulou este disponibila atat actionarea manuala cat si cea electrica – cu telecomanda, cu posibilitatea de trecere automata in modul manual in cazul lipsei electricitatii.

Sisteme de inchidere

Inchidere electrica

Din punct de vedere al sistemelor de inchidere, varianta electrica cu actionare prin telecomanda este de departe cea mai eficienta.

Prin simpla actionare a unui buton, ruloul se ridica sau coboara, fara niciun efort suplimentar. Alternativ, pot fi chiar programate sa se ridice /coboare la o anumita ora, fara o interventie suplimentara.

In plus, exista varianta de a le utiliza in mod manual, in caz de avarie sau de lipsa a electricitatii.

Desi eficienta si usurinta in utilizare sunt net superioare celor manuale, sistemele de inchidere electrice pot depasi bugetul, inregistrand costuri mai ridicate.

Inchidere manuala

Inchiderea manuala poate fi atat prin panglica sau snur cat si prin manivela.

In cazul optarii pentru inchidere manuala, fiecare rulou va trebui ridicat /coborat manual de fiecare data, presupunand un efort in actionarea acestuia.
Desigur costurile sunt mult mai mici decat ale rulourilor exterioare actionate electric si pot fi o alternativa foarte buna intr-un buget moderat.

In definitiv, proprietatile rulourilor raman neschimbate. Tipul de inchidere tine mai mult de confortul personal.

Culori disponibile

Indiferent de tipul de rulou exterior pe care il alegi, este important de stiut ca acestea sunt disponibile intr-o mare varietate de culori, pentru a se putea integra foarte simplu in majoritatea proiectelor de amenajare si a se armoniza cu culoarea aleasa pentru exteriorul imobilului.

De obicei, rulourile exterioare sunt alese in aceeasi culoare cu cea a tamplariei, pentru a completa vizual un design armonios.

Ca paleta cromatica, puteti opta pentru

  • culori deschise, precum alb, gri, argintiu, bej, etc.
  • culori care imita lemnul, in diferite nuante de maro
  • culori inchise, cum sunt wenge, negru, antracit, etc.

Modalitate de instalare

In functie de spatiul pe care il ai disponibil pentru montarea rulourilor exterioare, poti opta pentru:

  • montare in golul ferestrei – o varianta simpla, preferata datorita usurintei montarii rulourilor exterioare
  • montare pe perete – poate fi o varianta necesara, daca spatiul nu permite alt tip de montare
  • instalare pe rama ferestrei – cea mai populara modalitate de montare

Cat costa rulourile exterioare

La fel ca in cazul geamurilor termopan, si in cazul rulourilor exterioare preturile depind de mai multe variabile, cum sunt: dimensiunea, materialul din care sunt confectionate, sistemul de inchidere, culoarea, etc.

Pentru a afla un cost estimativ pentru locuinta ta, ne poti contacta pentru a discuta cu unul dintre specialistii Tesal, care te poate ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru tine si casa ta.

Achizitionarea unor rulouri de calitate va fi o investitie pe termen lung, care se va amortiza partial chiar prin economia pe care o vei face reducand costurile cu incalzirea sau racirea casei, ori prin reducerea pierderilor energetice.

Cu siguranta iti doresti sa faci alegerea potrivita inca de la inceput.

FORMULAR DE CONTACT

Pentru oferta completa nu ezitati sa ne contactati telefonic, prin email sau prin intermediul formularului de contact.